Sorteer op
Sorteer op

Paardrijcaps voor kinderen

Veilig paardrijden begint met de juiste paardrijcap. Tegenwoordig ook wel veiligheidshelm genoemd. Het dragen van een paardrijcap is op maneges en tijdens wedstrijden verplicht. Al onze caps voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Wij hebben (verstelbare) paardrijcaps in zwart, maar voor kinderen ook in roze, paars of blauw!

Een paardijcap moet niet te los of te strak zitten. Zit een cap te los dan zal deze verschuiven tijdens het rijden of tijdens een val van je hoofd vallen.
Zit een paardrijcap te strak dan krijg je daar hoofdpijn van.

Cap maat opmeten

Meet met een meetlint de omtrek van het hoofd net boven de wenkbrauwen en over het dikste punt van het achterhoofd. De omtrek in centimeters is de maat van de paardrijcap die je nodig hebt.

Als je een cap gaat passen check dan altijd of je cap verschuift als je met je hoofd schudt. Maak vervolgens de kinriem los en ga helemaal voorover hangen. Blijft de cap zitten? Dan heb je de juiste maat en pasvorm te pakken!

Wij verkopen veiligheidshelmen van Pfiff, Red Horse en Horka.

VG1-veiligheidsnorm bij paardrijcaps

Behalve dat een paadrijcap goed moet passen, moet deze ook voldoen aan bepaalde Europese veiligheidsnormen. De meest actuele norm is de VG1-norm. Deze vervangt de voorgaande EN-1384 norm. Voor de VG1-norm moeten de caps zwaardere tests doorstaan op sterkte van de riempjes en sluitingen, weerstand, stabiliteit en schokabsorptie. 
De paardrijcaps die wij verkopen voldoen allemaal aan de VG1-normering. 

Koop je paardrijcap online bij Ruiterkids.nl

Koop de paardrijcap voor je kind voordelig, makkelijk en snel bij Ruiterkids.nl. Langskomen in onze gezellige winkel in Baarn kan natuurlijk ook!

Onze voordelen

 Speciaal voor kinderen
 Goede prijs-kwaliteit
 Gratis cadeauservice
 Persoonlijk advies

Bezoek onze winkel

Torenlaan 88 - Baarn (terrein manege Zonneveld)

Openingstijden
 

ZATERDAG 23 OKTOBER A.S. GESLOTEN!

Zaterdag  : 10.00-16.00 uur
Woensdag: 13.30-17.00 uur
Vrijdag     : 13.30-17.00 uur

Mail ons jouw foto!


Wij vinden het altijd heel erg leuk om foto's te ontvangen! Vind je het leuk jouw kind terug te zien op de website? Lees dan even de info.
 

Complete wedstrijdsets

Complete wedstrijdsets, ook voor jongens! Vanaf € 90,75

Volgs ons

  

© 2019 - 2021 Ruiterkids.nl | sitemap | rss