< terug naar blog

Poetsspullen voor paard & pony

Je wilt je pony gaan poetsen maar.... wat voor een poetsspullen heb je daar nou eigenlijk voor nodig?

Hoevenkrabber

Een hoevenkrabber mag zeker niet in je poetsspullen ontbreken. Met een hoevenkrabber haal je alle viezigheid onder de hoeven van je pony vandaan. Dit doe je zowel voor als na het rijden. Start met het ijzeren gedeelte van de hoevenkrabber. Haal alle steentjes en viezigheid van het v-vormige deel van de hoef weg. Vervolgens kun je met de bostelkant nog eens de laatste restjes weghalen.

Spons en zweetmes

Is het heel warm geweest en is je pony helemaal bezweet? Spons je pony dan lekker af en gebruik dan een zweetmes om de ergste nattigheid weg te krijgen. Begin bij de nek en werk zo richting de achterkant van je pony.
 

Rosborstel

Met een rosborstel kun je het ergste vuil van de pony losmaken. Dit kun je doen door tegen de haarrichting in, kleine cirkel bewegingen te maken. Gebruik deze borstel niet op het hoofd en de benen! 

Harde borstel

De harde borstel wordt gebruikt om de viezigheid die is losgekomen met de rosborstel te verwijderen. Doe dit door met de haren mee te borstelen in korte streken. Gebruik ook deze borstel niet op het hoofd en de benen.

Zachte borstel

Als laatste gebruik je een zachte borstel om de laatste restjes vuil te verwijderen van het lichaam en om de benen, staart en het hoofd schoon te maken. Eventueel kun je voor het hoofd nog een aparte hoofdborstel gebruiken.

Manen- en staartborstel

Zitten er veel knoopjes en stro in de manen en staart van je pony? Haal deze er dan eerst voorzichtig met je vingers uit. Daarna kun je een manen- en staartborstel gebruiken om de manen en staart mooi te borstelen.

Poetsspullen opbergen

Okay, dan heb je al die poetsspullen maar waar bewaar je die? Je kunt deze bewaren in een grote poetstas of in een poetskoffer.

 

Wil in 1x klaar zijn? Dan kun je een complete poetskist kopen waar alle poetsspullen in zitten die je nodig hebt voor de verzorging van je pony.

Shop bij ons al je poetsspulletjes bij elkaar. Wij  wensen je veel poetsplezier!

Nieuwsbrief

Wil je geen nieuws of speciale aanbiedingen missen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

 

© 2019 - 2023 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel