< terug naar blog

Wedstrijdkleding kopen voor het paardrijden

Je kind gaat voor het eerst mee doen aan een wedstrijdje paardrijden of een proefje. Spannend! Maar je hebt geen idee wat je aan wedstrijdkleding moet kopen? Geen paniek! Wij gaan je helpen!
Er zijn vanuit de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie een aantal voorschriften ingsteld voor de wedstrijdkleding:

Paardrijjasje voor je kind

Een paardrijjasje voor je kind hoeft niet persé zwart te zijn. Alle kleuren zijn toegestaan als het maar een colbertjasje is. Toch geven de meeste kinderen de voorkeur voor een zwart of donkerblauw paardrijjasje. Heeft je kind een bodyprotector dan mag deze mag boven of onder het paardrijjasje gedragen worden. Onze paardrijjasjes voor kinderen zijn van een soepele stof zodat je kind zich goed kan bewegen en het rijjasje gewoon lekker zit, net als een vestje. Houdt je dochter van blingbling?
We hebben ook paardrijjasjes in een glitterstof! 

Is het erg warm weer? Dan kan de wedstrijdleiding besluiten dat er zónder paardrijjasje gereden mag worden. Het dragen van een wedstrijdshirt met hoog kraagje is dan verplicht.

Wedstrijdshirt paardrijden kind

Een wedstrijdshirt voor kinderen dient een hoog kraagje te hebben. Als je het leuk vindt mag je daar ook nog een plastron bij dragen. Maar dit is niet verplicht.
Je kunt ook een bib met plastron dragen. Dit is een los kraagje waar een plastron doorheen gehaald wordt en vastgezet met een plastronspeld. Een wedstrijdshirt is dan niet nodig. 

Witte wedstrijd paardrijbroek kind

Bij een paardrijwedstrijd wordt een witte paardrijbroek gedragen. Om deze mooi wit te houden kun je er een joggingbroek overheen doen totdat je aan de beurt bent. Oh, en ook niet onbelangrijk: onze witte paardrijbroeken schijnen niet door. Want dat wil je natuurlijk niet!


Witte paardrijhandschoenen 

Helemaal in stijl wordt de set afgemaakt met witte paardrijhandschoenen. Onze rijhandschoenen hebben antislipnopjes aan de binnenkant voor een optimale grip op de teugels. De paardrijhandschoenen moeten wit zijn omdat de jury de handen dan goed kan zien. 

Haaraccessoires paardrijden

Heeft je dochter lang haar? Dan heeft ze een haaraccessoire nodig. Dat is mooier dan dat je haren los wapperen onder je cap. Bovendien is het niet alleen mooier maar ook verplicht. Je kunt kiezen uit een haarnetje die je over een donut doet. Maar we hebben ook haarstrikken. Dat is een netje met een clip en strik er aan vast. Of kies voor een haar scrunchie: een super chique haarelastiek met parels! Zorg er voor dat je de knot zo laag mogelijk maakt zodat hij goed onder de paardrijcap uit komt.

Complete wedstrijdsets voor kinderen

Wil je gewoon in 1x klaar zijn? We hebben ook complete wedstrijdsets voor kinderen! De sets bestaan uit een paardrijjasje, witte wedstrijdbroek, bib met plastron, plastronspeld en witte paardrijhandschoenen.

Shop nu al je wedstrijd items bij elkaar. Dan weet je zeker dat jouw kind de maximale punten van de jury krijgt voor de outfit. Dan zijn die punten vast binnen!

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel