Sorteer op

Bodyprotectors tijdens het paardrijden 

Bodyprotectors tijdens het paardrijden, je ziet ze steeds vaker. Een bodyprotector ziet eruit als een soort bodywarmer en beschermt de wervelkolom, ribben en onderliggende organen tijdens een val bij het paardrijden.

Is het dragen van een bodyprotector tijdens het paardrijden verplicht?

Dit verschilt per manege. Bij de meeste maneges hoeven kinderen die net beginnen er (nog) geen een te dragen. Maar veel ouders vinden het prettig als hun kind er wel een draagt. Het gaat immers om een stukje veiligheid. Begin je gelijk met het dragen van een bodyprotector tijdens het paardrijden, dan weet je kind niet beter en hoeft het niet meer te wennen als het ineens wel moet. 
Bij de meeste maneges is een bodyprotector verplicht als er gesprongen gaat worden in de les.

Comfortabele bodyprotector

Vaak vinden kinderen de bodyprotector in het begin niet lekker zitten. In de bodyprotector zitten losse blokjes memory foam. Na een tijdje neemt de bodyprotector door de lichaamswarmte meer de vorm van het lichaam aan. Dan voelt het comfortabeler en geeft het meer bewegingsvrijheid.

Veiligheidsnormering bodyprotector 

Net als een paardrijcap moet ook een bodyprotector voldoen aan bepaalde Europese veiligheidsnormen, de EN13158/2009. Deze normering is ingedeeld in 3 levels van veiligheid. Alle bodyprotectors die Ruiterkids verkoopt, hebben de hoogste veiligheidsnormen.

Hoe draag je een bodyprotector tijdens het paardrijden

Een bodyprotector wordt tijdens het paardrijden zo dicht mogelijk op het lichaam gedragen. Een dunne zomerjas of vestje kan er prima onder, maar een winterjas niet. Daar kan de bodyprotector beter onder gedragen worden.

De maat van een bodyprotector 

Op de klittenbandsluitingen van de bodyprotectors zitten rode banen. Als de bodyprotector dicht zit mag je deze rode banen niet meer zien. Zijn ze wel zichtbaar? Dan is de bodyprotector te klein. Verder is het belangrijk dat een bodyprotector de ribben goed bedekt en dat de achterkant niet te lang is. Je kunt dit checken door op een stoel te gaan zitten. De onderkant van de bodyprotector mag het zadel (in dit geval de stoel) niet raken. De bodyprotectors die wij verkopen, hebben een omklapbare flap aan de onderkant. Dus als je bodyprotector het zadel raakt, klap je eenvoudig de flap om. Kijk ook nog even het filmpje.

Koop een bodyprotector zeker niet te groot! Een te groot vest kan bij een zware val gaan verschuiven en juist verwondingen veroorzaken.

Wij verkopen zwarte bodyprotectors, maar hebben ook bodyprotectors in roze en donkerblauw. De bodyprotectors zijn van het merk Horka en HB Ruitersport.

Koop je bodyprotector voor het paardrijden bij Ruiterkids

Ga voor veiligheid en koop de bodyprotector voor je kind bij Ruiterkids. 

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel