Ruilen en Retourneren

Het kan altijd gebeuren dat een artikel niet past of niet aan de verwachtingen voldoet. Dat is jammer maar het is geen enkel probleem om je bestelling (of een gedeelte ervan) te retourneren. En.. bij ons geen gedoe met een waardebon, je krijgt gewoon (binnen 5 werkdagen!) je geld terug. 
Je hebt het recht jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen.

Wil je iets ruilen voor een andere maat, kleur of een heel ander artikel? Plaats dan zelf een nieuwe bestelling. De verzendkosten zijn voor mijn rekening. Verzenden vanaf € 75,- is automatisch gratis. Kom je onder dit bestelbedrag uit, mail me dan even voor een kortingscode voor de gratis verzending: info@ruiterkids.nl

Goed om te weten:

  • Als de webshop gesloten is vanwege vakantie dan worden er GEEN retourlabels verstuurd en/of retouren verwerkt. Uiteraard doe ik dan niet moeilijk over late retournering!
  • Zijn je aankopen voor Sinterklaas of kerst bestemd? Dan verlengen wij de retourtermijn:
    Sinterklaas aankopen verwachten we vóór kerst retour.
    Kerst aankopen verwachten wij vóór de 2e week van januari retour.

Hoe retourneer je:

1. Controleer eerst of jouw retour aan de volgende voorwaarden voldoet:

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk -  in de originele staat en verpakking aan Ruiterkids.nl geretourneerd worden.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

2. Vraag bij ons een voordelig retourlabel aan: info@ruiterkids.nl. Let op: De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening maar via ons is dit voordeliger.

3. Vervolgens ontvang je per mail een retourlabel en een betaallink van € 4,10 of € 5,65 (brievenbuspakketje met track en trace of pakketpost). De afzender van de mail is MyParcel (namens Ruiterkids.nl)

Voor BE zijn de kosten van een retourlabel  € 9,25.

4. Voeg het ingevulde retourformulier bij je retour.

5. Print het retourlabel uit en plak het op het pakket en breng het naar een PostNL punt.

6. Bewaar je afgiftebewijs totdat je retour verwerkt is.


En daarna?

Zodra je retour door ons is ontvangen storten we het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug op jouw bankrekening. Heb je voor Klarna achteraf betalen gekozen? Dan brengen we het bedrag van je retour in mindering op je Klarna factuur en krijg je binnen 5 werkdagen van Klarna een aangepaste factuur.

Stuur je de gehele bestelling terug, dan ontvang je het totale aankoopbedrag terug. Dus ook de eventuele verzendkosten van je originele bestelling. Let op: de verzendkosten voor het terugsturen zijn wél voor je eigen rekening.

Stuur je een gedeelte van de bestelling terug, dan ontvang je alleen het aankoopbedrag van deze artikelen terug.


Ik heb geen print mogelijkheid, wat nu?

Ben je wel in het bezit van een smartphone? Dan kan ik je een barcode toesturen. De medewerker op de PostNL locatie scant dan de code vanaf jouw telefoon. Geef bij mij even aan dat je een barcode wilt krijgen in plaats van een retourlabel die geprint moet worden.
Let op: deze optie is alleen mogelijk bij pakketten, niet bij brievenbuspakketjes.


Ik heb geen print mogelijkheid en ook geen smartphone, wat nu?

1. Je kunt niet van de voordeligere retourservice gebruik maken als je geen mogelijkheid tot printen hebt en ook niet in het bezit bent van een smartphone. Schrijf in dat geval het retouradres op je pakketje:

​Ruiterkids.nl
Struisgras 11
3755 WB  Eemnes.

2. Voeg de pakbon toe en schrijf daarop de retourreden.

3. Breng het naar een PostNL servicepunt en laat het frankeren. De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening.

4. Bewaar je afgiftebewijs totdat je retour verwerkt is.


Ruilen of retourneren in de fysieke winkel

Je kunt er ook voor kiezen om in de fysieke winkel je bestelling te ruilen of te retourneren. Het aankoopbedrag ontvang je niet contant maar wordt teruggestord op de rekening waar de bestelling mee is betaald. 

© 2019 - 2022 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel