per pagina
Sorteer op
    1 - 12 van 22 resultaten
  • 1
  • 2

Paardrijbroeken voor kinderen

Paardrijbroeken voor kinderen zijn er in alle soorten en maten. Voor elke sport heb je speciale kleding nodig. Om paard te rijden is dit o.a. een paardrijbroek. Een rijbroek is speciaal ontworpen voor het paardrijden. Ze hebben een strak model en de naden zijn zo geplaatst dat deze geen irritatie veroorzaken. Een paardrijbroek voorkomt schuurplekken en daarom is het belangrijk om er een te dragen. 

Soorten paardrijbroeken voor kinderen 

Rijlegging

Een rijlegging is gemaakt van een gladde, dunnere en zeer elastische stof. De stof is luchtig in de zomer. In de winter zou je kunnen kiezen voor een winterrijlegging. Deze is gevoerd met een dunne fleecevoering. Een alternatief is om een thermolegging onder de rijlegging te dragen.  
In tegenstelling tot een paardrijbroek is een rijlegging voor je kind makkelijk om aan te trekken. Geen gedoe met knopen en rits. Bovendien is een rijlegging super elastisch en heeft daarmee een goede pasvorm en zit als een tweede huid. De gladde stof van de rijlegging is handig omdat daar niet zo snel paardenhaarden op blijven zitten. In ieder geval veeg je die er zo af.

Paardrijbroeken en rijleggings met siliconen 

Tegenwoordig heb je ook paardijbroeken en paardrijleggings met siliconen. Je hebt ze met alleen een siliconen knie maar ook met een volledig siliconen zitvlak. Deze hebben een wat plakkende werking en geeft daardoor wat meer stabiliteit in het zadel. Erg geschikt voor kinderen die wat onzeker zijn. 

Een paardrijbroek moet zeker voor kinderen, lekker zitten. Daarom heeft Ruiterkids voornamelijk rijbroeken van een zachte stof (een gebreide katoen) omdat kinderen dat prettig vinden. De rijbroeken zijn in principe geschikt voor zowel zomer als winter, maar als het erg warm is dan is een rijlegging een fijnere optie.

Koop de paardrijbroek voor je kind bij Ruiterkids

Ruiterkids heeft kinderrijbroeken en kinderrijleggings in verschillende kleuren maar ook gewoon in zwart of donkerblauw. Behalve paardrijbroeken voor meisjes zijn er ook rijbroeken speciaal voor jongens. Maak je kind blij en zoek samen gelijk een paardrijbroek uit. 

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

I.v.m. vakantie wordt je bestelling pas op maandag 10 juni a.s. verzonden. Bedankt voor je geduld!