Sorteer op

Jodhpurs voor kinderen

Jodhpurs zijn een populaire keuze voor kinderen die paardrijden. Deze korte laarzen zijn ontworpen om tijdens het rijden te worden gedragen met chaps. Ze bieden bescherming en ondersteuning aan de voeten en enkels van het kind tijdens het rijden en zorgen voor een professionele uitstraling. Bij het kiezen van jodhpurs voor kinderen zijn er een aantal factoren om te overwegen.

Een belangrijke factor bij het kiezen van jodhpurs voor kinderen is de maat. De jodhpurs moeten goed passen en niet te strak of te los zitten. Een te strakke pasvorm kan de bloedsomloop belemmeren en ongemak veroorzaken tijdens het rijden, terwijl een te losse pasvorm de voet en enkel niet goed kan stabiliseren. Het is belangrijk om de voeten en enkels van het kind nauwkeurig op te meten om de juiste maat te bepalen. Een andere factor om te overwegen is het materiaal van de jodhpurs. Jodhpurs zijn verkrijgbaar in verschillende materialen.

Rubberen jodhpurs

Rubberen jodhpurs hebben elastische inzetten aan de zijkanten en kunnen makkelijk onder de kraan worden afgespoeld.

Synthetische jodhpurs

Synthetische jodhpurs zijn gemakkelijker schoon te maken en minder duur dan leren jodhpurs.

Leren jodhpurs

Leren jodhpurs zijn duurzaam maar hebben wel onderhoud nodig.

Het is ook belangrijk om te overwegen waar de jodhpurs voor zullen worden gebruikt. Als het kind voornamelijk op stal zal zijn en niet vaak rijdt, kan een paar synthetische jodhpurs voldoende zijn. Als het kind echter regelmatig rijdt, vooral op een hoger niveau, is het misschien beter om te investeren in een paar duurzame leren jodhpurs.

Een andere factor om te overwegen is de sluiting van de jodhpurs. Jodhpurs kunnen worden voorzien van een elastische inzet aan de zijkant, een rits aan de voorkant of een combinatie van beide. Een elastische inzet biedt meer flexibiliteit en kan worden uitgerekt als het kind groeit, terwijl een rits aan de voorkant handig kan zijn bij het aan- en uittrekken van de jodhpurs. Sommige jodhpurs hebben ook een combinatie van beide, wat zorgt voor meer comfort en een betere pasvorm.

Tip: vooral in de zomer vinden kinderen het heerlijk om na het paardrijden de chaps uit te doen en lekker op de jodhpurs hun pony te verzorgen.

Bekijk de jodhpurs.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel