Sorteer op
 • Hoe bepaal je de juiste maat paardrijcap? | Filmpje
  Hoe bepaal je de juiste maat paardrijcap? | Filmpje

  Meet met een meetlint de omtrek van het hoofd net boven de wenkbrauwen en over het dikste punt van het achterhoofd. De omtrek in centimeters is de maat van de paardrijcap die je nodig hebt.

 • Verstelbare paardrijcap New Air Stripe | zwart | HKM
  Verstelbare paardrijcap New Air Stripe | zwart | HKM

  Verstelbare paardrijcap New Air Stripe
  Een prachtige lichtgewicht verstelbare paardrijcap: New Air Stripe van HKM. Met een eenvoudige draaiknop aan de achterkant pas je de cap moeiteloos aan op de perfecte pasvorm voor je kind.

  € 69,95
 • Fleece kinbandje voor cap
  Fleece kinbandje voor cap

  Fleece kinbandje voor cap.
  Het fleece kinbandje is ontworpen voor ultiem comfort van je paardrijcap. Met het eenvoudige klittenbandsysteem kan je het bandje moeiteloos bevestigen aan de veiligheidsriem van de cap.

  € 4,50

Paardrijcaps voor kinderen 

Op zoek naar de perfecte paardrijcap voor je kind? Bij Ruiterkids vind je hoogwaardige paardrijcaps die voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen. Paardrijcaps, ook wel bekend als veiligheidshelmen, zijn onmisbaar voor het avontuur van je kind in de paardensport.

Wist je dat het dragen van een paardrijcap verplicht is op maneges en tijdens wedstrijden? De verstelbare paardrijcaps groeien mee met je kind en bieden comfort en veiligheid tijdens elke rit. Een perfecte pasvorm is noodzakelijk: een te losse cap kan verschuiven tijdens het rijden of zelfs afvallen bij een val, terwijl een te strakke cap hoofdpijn kan veroorzaken.

Cap maat opmeten

Meet met een meetlint de omtrek van het hoofd net boven de wenkbrauwen en over het dikste punt van het achterhoofd. De omtrek in centimeters is de maat van de paardrijcap die je nodig hebt.

Als je een cap gaat passen check dan altijd of je cap verschuift als je met je hoofd schudt. Maak vervolgens de kinriem los en ga helemaal voorover hangen. Blijft de cap zitten? Dan heb je de juiste maat en pasvorm te pakken! Kijk ook nog even het filmpje.

VG1-veiligheidsnorm bij paardrijcaps

Behalve dat een paadrijcap goed moet passen, moet deze ook voldoen aan bepaalde Europese veiligheidsnormen. De meest actuele norm is de VG1-norm. Deze vervangt de voorgaande EN-1384 norm. Voor de VG1-norm moeten de caps zwaardere tests doorstaan op sterkte van de riempjes en sluitingen, weerstand, stabiliteit en schokabsorptie. 
De paardrijcaps die wij verkopen voldoen allemaal aan de VG1-normering. 

Koop een goed passende paardrijcap. Ook al heeft een cap een keurmerk en voldoet het aan alle veiligheidseisen, als een cap niet goed past biedt weinig tot geen bescherming!

Hoe lang gaat een paardrijcap mee

Fabrikanten adviseren om een cap om de 5 jaar te vervangen. Een cap heeft heel wat te verduren door hitte, stof, regen, zweet. Het piepschuin in de cap verliest met de jaren het vermogen om het hoofd te beschermen. De cap gaat langer mee als het hem schoon, droog en uit de zon bewaard. 

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel