Sorteer op

Paardrijcaps voor kinderen 

Paardrijcaps voor kinderen, we hebben ze in allerlei kleuren. Want met een paardrijcap daar begint veilig paardrijden mee. Tegenwoordig wordt de paardrijcap ook wel veiligheidshelm genoemd. Het dragen van een paardrijcap is op maneges en tijdens wedstrijden verplicht. Alle caps van Ruiterkids voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Er zijn (verstelbare) paardrijcaps in zwart, maar ga je voor kleur dan zijn ze er ook in roze, paars of blauw! Bijna alle paardrijcaps voor kinderen zijn verstelbaar dus gaan meerdere jaren mee.

Een paardijcap moet niet te los of te strak zitten. Zit een cap te los dan zal deze verschuiven tijdens het rijden of tijdens een val van je hoofd vallen. Zit een paardrijcap te strak dan krijg je daar hoofdpijn van. 

Cap maat opmeten

Meet met een meetlint de omtrek van het hoofd net boven de wenkbrauwen en over het dikste punt van het achterhoofd. De omtrek in centimeters is de maat van de paardrijcap die je nodig hebt.

Als je een cap gaat passen check dan altijd of je cap verschuift als je met je hoofd schudt. Maak vervolgens de kinriem los en ga helemaal voorover hangen. Blijft de cap zitten? Dan heb je de juiste maat en pasvorm te pakken! Kijk ook nog even het filmpje.

VG1-veiligheidsnorm bij paardrijcaps

Behalve dat een paadrijcap goed moet passen, moet deze ook voldoen aan bepaalde Europese veiligheidsnormen. De meest actuele norm is de VG1-norm. Deze vervangt de voorgaande EN-1384 norm. Voor de VG1-norm moeten de caps zwaardere tests doorstaan op sterkte van de riempjes en sluitingen, weerstand, stabiliteit en schokabsorptie. 
De paardrijcaps die wij verkopen voldoen allemaal aan de VG1-normering. 

Koop een goed passende paardrijcap. Ook al heeft een cap een keurmerk en voldoet het aan alle veiligheidseisen, als een cap niet goed past biedt weinig tot geen bescherming!

Hoe lang gaat een paardrijcap mee

Fabrikanten adviseren om een cap om de 5 jaar te vervangen. Een cap heeft heel wat te verduren door hitte, stof, regen, zweet. Het piepschuin in de cap verliest met de jaren het vermogen om het hoofd te beschermen. De cap gaat langer mee als het hem schoon, droog en uit de zon bewaard. 

Bekijk alle paardrijcaps.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel