< terug naar blog

Startersset voor paardrijden: stel je eigen outfit samen!

Is jouw kind klaar om de eerste stappen te zetten in de wereld van het paardrijden? Een goede voorbereiding is essentieel voor een comfortabele en veilige rijervaring. Bij Ruiterkids begrijpen we dat het kiezen van de juiste uitrusting een belangrijke stap is voor elke beginnende ruiter. Daarom bieden we geen kant-en-klare starterspakketten aan, zodat je de rij-outfit helemaal naar jouw wensen kunt samenstellen. In dit blog zullen we de essentiële items bespreken die je nodig hebt om je eigen ideale startersset voor paardrijden samen te stellen.   

1. Paardrijcap

Een paardrijcap is het belangrijkste onderdeel van de startersset. Het beschermt je hoofd tegen verwondingen bij een val en biedt een basisniveau van veiligheid tijdens het rijden. Het is belangrijk om een cap te kiezen die goed past en voldoet aan de veiligheidsvoorschriften (CE-markering of VG1 markering). Investeer daarom in een cap die comfortabel zit en de nodige bescherming biedt, zodat je met een gerust hart kunt genieten van het paardrijden van je kind. 

2. Rijbroek

Een goede rijbroek is belangrijk voor een comfortabele rijervaring. Rijbroeken zijn speciaal ontworpen om flexibiliteit en grip te bieden tijdens het rijden, terwijl ze ook ademend en duurzaam zijn. Bij Ruiterkids vind je een uitgebreid assortiment aan rijbroeken, gemaakt van hoogwaardige materialen zoals stretchstof en siliconen grip. Kies een rijbroek die goed past en voldoet aan je persoonlijke voorkeuren, zodat je kind met vertrouwen kan rijden.

3. Rijlaarzen

Rijlaarzen zijn een functioneel onderdeel van je uitrusting als ruiter. Ze bieden grip en stabiliteit in de beugels, bescherming tegen schuren en verwondingen, en zorgen voor een professionele uitstraling in de rijbak. Rubberen rijlaarzen voldoen prima voor de startende ruiter. Heeft jouw zoon of dochter altijd moeite met het passen van laarzen? Overweeg dan eens jodhpurs (korte paardrijlaarsjes) met chaps. Een alternatief voor de rijlaarzen. 

4. Aanvullende items voor je startersset paardrijden

Naast de noodzakelijke  items zoals een paardrijcap, rijbroek en rijlaarzen, zijn er nog een aantal aanvullende items die handig kunnen zijn voor elke beginnende ruiter. Denk hierbij aan een rijzweepje voor het geven van subtiele aanwijzingen aan je paard, handschoenen voor extra grip en bescherming, en comfortabele sokken om blaren te voorkomen tijdens het rijden. Hoewel deze items niet strikt noodzakelijk zijn, kunnen ze wel bijdragen aan een comfortabele en plezierige rijervaring.

Advies bij het samenstellen van je startersset

Bij Ruiterkids sta ik altijd klaar om je te helpen bij het samenstellen van de perfecte startersset voor het paardrijden. Heb je vragen over de producten, maatadvies nodig of wil je graag persoonlijk advies ontvangen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen via de WhatsApp-knop op onze website.

Happy riding!

 

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

I.v.m. vakantie wordt je bestelling pas op maandag 10 juni a.s. verzonden. Bedankt voor je geduld!