Paardrijkleding kopen

Yes, je kind gaat bijna starten met de paardrijlessen waar het al zo lang naar uitkijkt. De droom van elke paardenliefhebber. Jullie zijn bij diverse maneges langs geweest, kennisgemaakt met de instructeurs, georiënteerd in de mogelijkheden en uiteindelijk een keuze gemaakt. Nu rest er nog één ding; paardrijkleding kopen. Alleen waar moet je aan denken? Wat heb je allemaal nodig? Wanneer is een paardrijdoutfit nou echt compleet?

Wij, van Ruiterkids, willen je hier graag bij helpen en hebben daarom wat items op een rij gezet die niet mogen ontbreken als je paardrijkleding gaat kopen.

Veiligheid bij paardrijden voor kinderen

Natuurlijk is het heel erg belangrijk dat jouw kind op een veilige manier kan paardrijden. Een cap mag daarom niet ontbreken bij het paardrijkleding kopen. Het dragen van een paardrijcap is op maneges en tijdens wedstrijden verplicht. Al onze caps voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Een paardrijcap moet niet te los of te strak zitten. Zit een cap te los dan zal deze verschuiven tijdens het rijden of tijdens een val van je hoofd vallen.
Zit een paardrijcap te strak dan krijg je daar hoofdpijn van. Neem dus echt even de tijd om deze goed af te stellen bij je kind.

Rijbroeken die comfortabel zitten

Bij paardrijkleding kopen heeft de paardrijbroek een grote rol. Het is belangrijk dat deze comfortabel zit en er voldoende bewegingsruimte is. Onze broeken zijn daarom van zachte, rekbare stof en geschikt voor ieder seizoen. Denk er wel om dat een paardrijbroek van lichtere kleur in de zomer fijner kan zijn vanwege de weerkaatsing van het zonlicht. Een andere optie is de paardrijlegging. Deze is van sneldrogende stof en minder dik dan de paardrijbroek.

Paardrijlaarzen horen bij de outfit

Waarom heb je nou paardrijlaarzen nodig? Dit is vanwege de gladde zool en het hakje. Zo kunnen de beugels makkelijk afglijden bij een val. Een musthave dus bij paardrijden voor kinderen. Onze laarzen zijn van rubber en hebben daarom geen onderhoud nodig. Onder de kraan kun je ze gemakkelijk schoonmaken. Even een extra touche aan de paardrijlaarzen? Versier ze dan met laarzenclips.

Bovenkleding voor een échte paardrij outfit 

In ons kleurrijke assortiment voor kinderen vind je leuke shirts, longsleeves, polo’s of vesten met paardenprint voor de echte paardenliefhebbers. Voor ieder seizoen is er een ander gewenst item. Zo kun je in de zomer gaan voor een polo of shirt en kun je dit in de herfst uitbreiden met een paardrij vest of jas. Zo heeft jouw kind het nooit koud tijdens het paardrijden.

Startersset voor het paardrijden

Wil je nou in één keer klaar zijn met paardrijkleding kopen? Dat is ook geen enkel probleem. Wij bieden namelijk starterssets aan. Zo weet je zeker dat aan alles gedacht is. Zo zit er in de set een verstelbare cap, rijlaarzen en een rijbroek. Onze sets zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes!

Als je al deze items geshopt hebt, weet je zeker dat het paardrij outfit van jouw kind compleet is. Uiteraard kun je de outfit nog aanvullen met paardrijhandschoenenpaardrijsokken en een paardrijzweep.

Shop nu bij ons al de paardijkleding voor je kind bij elkaar. En kom dan maar op met die eerste paardrijles!

Onze voordelen

 Speciaal voor kinderen
 Goede prijs-kwaliteit
 Gratis cadeauservice
 Persoonlijk advies

Bezoek onze winkel

Torenlaan 88 - Baarn (terrein manege Zonneveld)

Openingstijden
 

ZATERDAG 23 OKTOBER A.S. GESLOTEN!

Zaterdag  : 10.00-16.00 uur
Woensdag: 13.30-17.00 uur
Vrijdag     : 13.30-17.00 uur

Mail ons jouw foto!


Wij vinden het altijd heel erg leuk om foto's te ontvangen! Vind je het leuk jouw kind terug te zien op de website? Lees dan even de info.
 

Complete wedstrijdsets

Complete wedstrijdsets, ook voor jongens! Vanaf € 90,75

Volgs ons

  

© 2019 - 2021 Ruiterkids.nl | sitemap | rss