Moet je handschoenen dragen bij het paardrijden?

Handschoenen dragen bij het paardrijden is niet verplicht. Toch dragen veel ruiters handschoenen. Waarom?

Handschoenen dragen bij het paardrijden beschermen je handen en in de winter houden je ze handen ook nog eens lekker warm.
Als je een paard hebt dat "trekkerig" is, kunnen de teugels blaren of brandwondjes tussen de vingers veroorzaken. Ook als de teugels nat worden door zweet of regen, is het raadzaam om handschoenen te dragen bij het paardrijden. Voor het paardrijden zijn er speciale paardrijhandschoenen. Deze hebben antislip nopjes op de handpalm. Deze zorgen ervoor dat je goed grip hebt op de teugels. Het is belangrijk om goed passende handschoenen te dragen bij het paardrijden. Zo houdt je optimaal contact met je teugels en daarmee met je paard.
Voor de beginnende ruiter is het dragen van handschoenen bij het paardrijden erg prettig. Ze hebben dan net wat extra grip op de teugels. Die glijden niet zo snel uit de handen. 

In de winter kun je het beste speciale winter handschoenen dragen bij het paardrijden. Deze zijn gevoerd en houden je handen lekker warm. Deze zijn er in allerlei prijsklassen. Een dun gebreide rijhandschoen is het goedkoopste.

In de zomer zijn er zomer handschoenen voor het paardrijden. Deze zijn van dun maar zeer sterk materiaal en voelen aan als een tweede huid. En ze zijn ventilerend wat bij warm weer natuurlijk erg prettig is.  Ook de zomer handschoenen zijn er in allerlei prijsklassen. De goedkoopste zijn de katoenen handschoenen. 

Tegenwoordig zijn er paardrijhandschoenen in allerlei maten en kleuren zodat er altijd wel iets passends voor je bij zit.

© 2019 - 2023 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel