< terug naar vraagbaak

Moet je handschoenen dragen bij het paardrijden?

Het dragen van handschoenen tijdens het paardrijden is niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden. Er zijn verschillende redenen waarom handschoenen een belangrijk onderdeel van de ruiteruitrusting zijn.

Bescherming van de handen

Ten eerste bieden handschoenen bescherming voor de handen. Tijdens het rijden kunnen de teugels van het paard wrijving veroorzaken op de huid van de handen, wat kan leiden tot blaren of zelfs wondjes. Door het dragen van handschoenen worden de handen beschermd tegen deze wrijving en blijven ze comfortabel tijdens het rijden.

Grip op de teugels

Daarnaast bieden handschoenen ook grip op de teugels. Door de extra grip op de teugels kunnen ruiters meer controle uitoefenen over het paard en zijn bewegingen. Dit is vooral belangrijk voor kinderen en beginnende ruiters die nog niet gewend zijn aan het vasthouden van de teugels.

Handschoenen dragen tijdens het paardrijden tegen de kou

Handschoenen zijn ook nuttig tijdens koude weersomstandigheden. Tijdens de winter kunnen de handen van ruiters snel koud worden en kan het vasthouden van de teugels ongemakkelijk worden. Door het dragen van winterhandschoenen blijven de handen warm en kunnen ruiters comfortabel blijven rijden.

Tegenwoordig zijn er paardrijhandschoenen in allerlei maten en kleuren zodat er altijd wel iets passends voor je bij zit.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel