< terug naar vraagbaak

Waar moet je op letten bij het kopen van paardrijlaarzen?

Waar moet je op letten bij het kopen van paardrijlaarzen? Bedenk als eerste: hoe vaak worden de paadrijlaarzen dragen? Iedere dag, elke week? Ben je een gevorderde ruiter of ben je een beginnende ruiter?

Ben je een beginnende ruiter dan volstaan rubberen paardrijlaarzen. Pas altijd alle 2 de laarzen. Een van beide voeten is namelijk altijd ietsjes groter dan de andere. Pas het liefst met je paardrijbroek aan en je paardrijsokken er over heen. Controleer goed of de rijlaarzen niet in de knieholten zitten. Dit lijkt misschien geen probleem, maar tijdens het rijden gaat dit irritatie veroorzaken. Wij hebben handige hakverhogers die dit probleem kunnen oplossen.
Verder is de omtrek van de kuit belangrijk. Zorg ervoor dat dit zo goed mogelijk aansluit. Te los oogt slobberig en je verliest het beencontact met het paard. Na gebruik van rubberen paardrijlaarzen spoel je ze af onder de kraan en droogt ze af met een doekje.

Wil je wat meer kwaliteit, of ben je meer gevorderd en/of rijdt je vaker? Dan kun je kiezen voor syntetische paardrijlaarzen of leren paardrijlaarzen. Het voordeel van syntetische paardrijlaarzen is dat je er geen onderhoud aan hebt. Je veegt ze eenvoudig schoon met een doekje. Met leren paardrijlaarzen heb je wel wat onderhoud. Maak ze schoon met een doekje en maak ze droog. Om het leer soepel en glimmend te houden poets je regelmatig met een leerverzorgingsproduct.

In de winter kun je kiezen voor gevoerde rijlaarzen. Zo blijven je voeten tijdens koude dagen lekker warm.

Hopelijk weet je nu waar je op kunt letten bij het kopen van paardrijlaarzen!

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

I.v.m. vakantie wordt je bestelling pas op maandag 10 juni a.s. verzonden. Bedankt voor je geduld!