< terug naar vraagbaak

Waar moet je op letten bij het kopen van een bodyprotector?

Bij het kopen van een bodyprotector zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder staan een aantal belangrijke punten op een rijtje:

1. Pasvorm

De juiste pasvorm van een bodyprotector is van cruciaal belang voor de bescherming die het biedt. Het is belangrijk om een bodyprotector te kiezen die goed past en comfortabel is om te dragen. De bodyprotector moet aansluiten op het lichaam van de ruiter, zonder dat het te strak of te los zit. Het is aan te raden om de bodyprotector te passen voordat je het koopt, om er zeker van te zijn dat het goed past en comfortabel is. Een bodyprotector draag je zo dicht mogelijk op het lichaam. Dus óver een shirt of vestje maar ónder een winterjas

2. Veiligheidsnormen

Het is belangrijk om te controleren of de bodyprotector voldoet aan de juiste veiligheidsnormen. In Europa moeten bodyprotectors voldoen aan de EN 13158-standaard, die specifieke eisen stelt aan de bescherming die het moet bieden. Dit is een belangrijk aandachtspunt om te controleren, omdat een bodyprotector die niet aan deze norm voldoet niet de juiste bescherming biedt tijdens het paardrijden.

3. Gewicht

Het gewicht van de bodyprotector kan ook van invloed zijn op het comfort tijdens het rijden. Het is aan te raden om een bodyprotector te kiezen die licht van gewicht is en niet belemmerend werkt tijdens het rijden. Een te zware bodyprotector kan ook het bewegingsbereik beperken en ongemak veroorzaken tijdens het rijden.

4. Onderhoud

Het is belangrijk om de instructies voor onderhoud en reiniging van de bodyprotector te volgen om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief blijft. Sommige bodyprotectors kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere met de hand gewassen moeten worden. Het is ook belangrijk om te weten hoe vaak de bodyprotector moet worden vervangen om ervoor te zorgen dat het nog steeds voldoet aan de veiligheidsnormen.

5. De prijs

De prijs van een bodyprotector kan variëren, afhankelijk van het merk, kwaliteit en materiaal. Het is belangrijk te investeren in een goede bodyprotector omdat het de veiligheid en bescherming van de ruiter kan verbeteren tijdens het paardrijden.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

I.v.m. vakantie wordt je bestelling pas op maandag 10 juni a.s. verzonden. Bedankt voor je geduld!