Waar moet je op letten bij het kopen van een bodyprotector?

Waar moet je op letten bij het kopen van een bodyprotector? Een bodyprotector die bestaat uit losse deeltjes memoryfoam zit wat comfortabeler dan uit een stuk. De blokjes foam gaan zich naar je lichaam vormen door je lichaamswarmte. Je moet er op letten dat de bodyprotector goed aangesloten zit. De onderste ribben moeten er nog onder zitten en het staartbeetje, onder aan de rug, moet ook nog onder de bodyprotector vallen. Kijk ook eens naar ons filmpje: hoe draag je een bodyprotector.

Een bodyprotector is op maat te verstellen door de zijkanten los te maken. Doe de rits dicht en trek dan de zijkanten strak en sluit ze met het klittenband. Er zitten rode zones op het klittenband. Deze mogen niet zichtbaar zijn. Zijn deze wel zichtbaar dan is de bodyprotector te klein.

De rug lengte is het meest belangrijk.  Let hierop bij het kopen van een bodyprotector. Ga met de bodyprotector aan op een stoel  zitten. De afstand tussen de bodyprotector en de zitting van de stoel moet minimaal een opstaande hand zijn. Dan weet je zeker dat je met het lichtrijden niet uit het zadel geduwd wordt doordat je bodyprotector er steeds tegenaan komt.

Nog iets om op te letten: een bodyprotector draag je zo dicht mogelijk op het lichaam. Dus óver een shirt of vestje maar ónder een winterjas.

© 2019 - 2023 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel