< terug naar blog

Warme kinder paardrijkleding voor de winter

In de winter is het belangrijk je kind goede en warme paardrijkleding te laten dragen tijdens het paardrijden. 

Onderstaand 5 tips om jouw kind warm te houden:

1. Laagjes

Hoe meer laagjes kleding, hoe meer isolerende lucht, hoe warmer je blijft. Met laagjes kleding reguleer je de lichaamstemperatuur beter dan wanneer je 1 dikke trui of jas draagt. Je kunt beginnen met bijvoorbeeld een thermoshirt. Krijgt je kind het warm tijdens het rijden, dan kan er een laagje uit.

2. Winter rijhandschoenen

Winter rijhandschoenen zijn gevoerd met zachte warme fleece. Zo blijven de handen warm tijdens het paardrijden. Uiteraard zit er op de handpalm antislip voor een optimale grip op de teugels.

 

3. Winter rijlegging

Een winter rijlegging (of rijbroek) is gevoerd met dunne warme fleece. Minder koud dus dan een gewone paardrijbroek of rijlegging. Veel van de rijbroeken zijn gemaakt van een gebreide katoen. Dit is een wat dikkere stof dat in de winter natuurlijk al wat behaagelijker is dan de stof van een rijlegging. Dat is echt meer een zomerstofje. Als alternatief kun je je kind ook een thermolegging onder de rijbroek of rijlegging laten dragen. 

4. Paardrijsokken met badstof voet

Paardrijsokken met een badstof voet houden de voeten warmer dan zonder badstof. En alle kleine beetjes helpen.....

 

5. Gevoerde rijlaarzen

In gevoerde rijlaarzen zal je kind weinig last hebben van koude voeten. Rubberen rijlaarzen zijn in de winter erg koud! Wat je wel kunt doen is een thermozooltje of een schapenwollen zooltje in de laarzen leggen. En paardrijsokken met badstof voet dragen. Dat scheelt al een beetje tegen de kou.

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en komt jouw kind warm de paardrijlessen door!

Nieuwsbrief

Wil je geen nieuws of speciale aanbiedingen missen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel