< terug naar vraagbaak

Wat is een bodyprotector?

Een bodyprotector is een veiligheidsvest dat wordt gedragen tijdens het paardrijden om de romp van de ruiter te beschermen. Het vest is gemaakt van verschillende lagen van schokabsorberend materiaal, zoals foam of gel, om de impact van een val te verminderen. Het doel van de bodyprotector is om de kans op blessures te verminderen, met name aan de ribbenkast en de ruggengraat.

De bodyprotector is ontworpen om nauwsluitend te dragen. Het moet comfortabel zijn om te dragen tijdens het rijden en mag de bewegingen van de ruiter niet beperken. De juiste pasvorm is van cruciaal belang om maximale bescherming te bieden en om ervoor te zorgen dat de ruiter veilig en comfortabel kan rijden.

Het dragen van een bodyprotector niet verplicht is bij het paardrijden, maar het wordt wel sterk aanbevolen. Het kan helpen om de kans op letsel tijdens een val te verminderen en kan de ruiter extra gemoedsrust bieden tijdens het rijden.

Het kiezen van een bodyprotector

Een bodyprotector is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van de ruiter. Het is belangrijk om een bodyprotector te kiezen die goed past en niet te zwaar is voor de ruiter om comfortabel te dragen tijdens het rijden.

Bij het kiezen van een bodyprotector is het ook belangrijk om te letten op de veiligheidsnormen. Een goede bodyprotector moet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen (EN 13158). Dit betekent dat het vest is getest en goedgekeurd volgens de strenge veiligheidsnormen die gelden voor bodyprotectors.

Hoewel het dragen van een bodyprotector niet verplicht is, is het dus wel een belangrijk veiligheidsitem voor ruiters. Het kan de kans op letsel tijdens een val verminderen en extra gemoedsrust bieden tijdens het rijden.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel