< terug naar blog

Kinder paardrijkleding voor de zomer

In de zomer kan het erg warm zijn tijdens het paardrijden. Belangrijk dus om je kind zo comfortabel mogelijk te houden en te zorgen voor koele zomer paardrijkleding. Onderstaand 5 tips om je kind zo luchtig mogelijk te kleden tijdens het paardrijden in de zomer.

1. Kinder paardrijlegging

Een rijlegging is zomers minder warm dan een paardrijbroek. Dit komt omdat paardrijleggins gemaakt zijn van een gladde, ademende en dunne (maar zeer sterke) stof.  Dat is luchtiger in de zomer. 

2. Zomer handschoenen

Draag zomerhandschoenen. Deze zijn van een dun maar zeer sterk en elastisch materiaal. Ze zijn luchtdoorlatend aan de bovenkant. Je hebt ook zomerhandschoenen van katoen.

3. Paardrijsokken

Het prettigst is om paardrijsokken te dragen zónder badstofvoet. Dat is wat koeler en alle beetjes helpen. Je kunt ook kiezen voor speciale zomer paardrijsokken. Die zijn gemaakt van een soort panty materiaal.

4. Jodhpurs met chaps

In de zomer zijn paardrijlaarzen erg warm. Als ze van rubber zijn zuigen ze zich vacuüm door de warmte. Het lekkerst is om jodhpurs te dragen met chaps. De chaps kunnen na het rijden uit en dan kan je kind op de korte laarsjes verder met het verzorgen van de pony op stal.  

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en komt jouw kind koel de zomerse paardrijlessen door!

Nieuwsbrief

Wil je geen nieuws of speciale aanbiedingen missen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

I.v.m. vakantie wordt je bestelling pas op maandag 10 juni a.s. verzonden. Bedankt voor je geduld!