< terug naar blog

Welke paardenspelletjes kun je doen tijdens een feestje?

Er zijn verschillende leuke paardenspelletjes te bedenken op een paardenthema-feestje. Hier zijn enkele ideeën voor paardenspelletjes die perfect zijn voor een feestelijke sfeer.

Paardenspelletjes voor buiten

Paardenrace:
Organiseer een paardenrace waarbij de kinderen op een stokpaardje racen. Zet een parcours af met linten of kegels en laat de kinderen om de beurt racen. 

Paardenparcours:
Zet een paardenparcours op in de tuin of in een nabijgelegen park. Plaats verschillende obstakels zoals hoepels, lage hekjes of pionnen waar de kinderen met hun "paarden" overheen moeten springen of omheen moeten slalommen. Ze kunnen individueel of in teams deelnemen en de snelste tijd wint.

Hoefijzergooien:
Markeer een werpgebied waar kinderen kunnen proberen een hoefijzer om een paal te gooien. Gebruik zachte hoefijzervormige speelgoedmaterialen voor veiligheid. Deelnemers kunnen punten verdienen op basis van waar hun hoefijzers landen, zoals in het midden van de paal of dichtbij de paal. Dit spel kan zowel individueel als in teams worden gespeeld.

Hoefijzer klossen:
Met hoefijzer klossen maak je geweldige hoefijzer afdrukken in het zand. Wie het langst op de hoefijzer klossen kan "lopen"wint!

Paardenspelletjes voor binnen

Pin de staart op het paard:
Een klassiek spel met een paardenthema. Teken een paard op een groot vel papier en knip een staart uit een ander stuk papier. Blinddoek een kind, laat ze geblinddoekt proberen de staart op de juiste plaats van het paard te prikken. Degene die het het dichtst bij de juiste plek krijgt, wint.

Paardenknutselen:
Zet een knutseltafel op waar kinderen hun eigen paardengerelateerde kunstwerken kunnen maken. Ze kunnen paardenmaskers versieren, papieren hoefafdrukken maken, paardenkleurplaten inkleuren of zelfs hun eigen stokpaardje  maken met behulp van sokken en stokken.

Paardenquiz:
Test de kennis van de kinderen over paarden met een paardenquiz. Bereid vragen voor over paardenrassen, verzorging, paardentaal en paardensporten. Geef punten aan degenen die de juiste antwoorden geven en beloon de winnaar met een prijs. Haal eventueel je inspiratie uit het Paardopoly spel.

Paardenmemory:
Maak een set kaarten met afbeeldingen van verschillende paardenrassen, paardenuitrusting en paardengerelateerde voorwerpen. Leg de kaarten met de afbeeldingen naar beneden op tafel en laat de kinderen om de beurt twee kaarten omdraaien. Als de afbeeldingen op de kaarten overeenkomen, mogen ze de set houden en nog een beurt spelen. Als de afbeeldingen niet overeenkomen, moeten ze de kaarten terugdraaien en is het de beurt aan de volgende speler. Het doel is om zoveel mogelijk sets te verzamelen. 

Paardenfilm kijken:
Sluit het feestje af met het kijken naar een paardenfilm, zoals: Spirit, Penny's shadow, Whitestar of Silverstar. Zorg voor wat popcorn en drankjes en laat de kinderen ontspannen en genieten van de film na alle activiteiten.

Met deze leuke paardenspelletjes kunnen kinderen zich vermaken en genieten van een paardenthema-feestje. Zorg ervoor dat de spelletjes worden aangepast aan de leeftijd en vaardigheden van de kinderen, en vergeet niet om prijzen en beloningen toe te voegen om de competitie en het enthousiasme te vergroten.

Nieuwsbrief

Wil je geen nieuws of speciale aanbiedingen missen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

 

 

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel