< terug naar vraagbaak

Hoe krijg je een witte paardrijbroek schoon?

Een witte paardrijbroek wordt gedragen bij wedstrijden. Het ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar wit is wel heel besmettelijk. Stappen om de rijbroek schoon te maken:

1. Lees het wasetiket.
Voordat je begint met het schoonmaken van je witte paardrijbroek, controleer je de instructies op het wasetiket. Sommige paardrijbroeken kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere alleen met de hand moeten worden gewassen. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen om schade aan de stof te voorkomen.

2. Verwijder het grove vuil. 
Klop je paardrijbroek buiten uit om overtollig vuil en stof te verwijderen. Dit helpt om te voorkomen dat vuildeeltjes dieper in de stof doordringen tijdens het wasproces.

3. Behandel vlekken. 
Als er vlekken op je paardrijbroek zitten, behandelt deze dan voor met een vlekverwijderaar die geschikt is voor witte stoffen. Test de vlekverwijderaar eerst op een onopvallend deel van de stof om ervoor te zorgen dat deze de kleur niet aantast. Dep voorzichtig op de vlek en vermijd hard wrijven, omdat dit de stof kan beschadigen.

4. In de wasmachine.
Als je paardrijbroek geschikt is voor de wasmachine, keer hem dan binnenstebuiten en plaats hem in de wasmachine. Gebruik een mild wasmiddel dat geschikt is voor delicate stoffen om verkleuring te voorkomen. Kies voor een koud tot lauw wasprogramma om krimpen en vervagen van de kleur te minimaliseren. 

5. Drogen
Check of de rijbroek in de droger mag. Zo niet, hang de broek dan op een goed geventileerde plaats op om te drogen. 

6. Strijken
Check of je de rijbroek mag stijken. Meestal mag dit op een lage temperatuur.

Hardnekkige vlekken

Is je witte rijbroek heel erg vies of zitten er hardnekkige vlekken op? Zet je rijbroek dan een nacht in bijv. oxi action voor de witte was. Daarna in de wasmachine wassen. 

Tips om vlekken in je witte rijbroek te voorkomen

Je kunt natuurlijk het beste proberen om je witte rijbroek zo schoon mogelijk te houden. Hieronder enkele tips:

1. Draag een joggingbroek over je witte rijbroek. Doe deze pas uit op het moment dat je de bak in mag om je proefje te rijden. 

2. Was je rijbroek regelmatig, ook als deze niet zichbaar vies is. Dit om ophoping van zweet en oliën te voorkomen.

3. Behandel vlekken zo snel mogelijk.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel