< terug naar vraagbaak

Hoe moet je een paardrijbroek wassen?

Een paardrijbroek is een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een ruiter en moet daarom goed onderhouden worden. Het wassen van een paardrijbroek kan een lastige taak lijken, vooral als je niet bekend bent met de juiste methode. 

Waslabel

Allereerst is het belangrijk om het waslabel in de paardrijbroek te controleren voordat je begint met het wassen. Dit label bevat belangrijke informatie over het materiaal en de wasinstructies van de paardrijbroek. Volg deze instructies zorgvuldig op om schade aan de stof te voorkomen.

Over het algemeen geldt dat paardrijbroeken veel stretch bevatten. Het is raadzaam om ze daarom niet heter dan 30 graden te gewassen. Verder kun je ze het beste binnenste buiten wassen en ritsen en eventueel klittenband te sluiten. Gebruik voor het behoud van de stretch geen wasverzachter. 
Bij een paardrijbroek met steentjes of strass is het extra belangrijk om deze binnenste buiten te wassen en niet in de droger te doen.

Drogen

Ook voor het drogen geldt: check het waslabel in de broek. 
Hoewel je denkt dat een paardrijbroek met siliconen niet in de droger mag is dit niet altijd het geval. Er zijn ook rijbroeken met siliconen die je op een lage temperatuur in de droger mag doen. Ook hiervoor geldt: check altijd even het waslabel in de rijbroek. Het tekentje van de droger is vierkant met een rondje erin. 

Wil je een paadrijbroek na het wassen en drogen nog strijken, doe dit dan altijd binnenste buiten. En kijk ook hier weer op het label in de rijbroek hoe warm je dit mag doen.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

I.v.m. vakantie wordt je bestelling pas op maandag 10 juni a.s. verzonden. Bedankt voor je geduld!