Hoe moet je een paardrijbroek wassen?

Een paardrijbroek moet je wassen op een lage temperatuur. Paardrijbroeken bevatten veel stretch en mogen vaak niet heter dan 30 graden worden gewassen. Verder kun je ze het beste binnenste buiten wassen en ritsen en eventueel klittenband te sluiten. Gebruik voor het behoud van de stretch geen wasverzachter. Kijk altijd even op de label van de paardrijbroek hoe je de broek moet wassen en of deze in de droger mag.
Bij een paardrijbroek met steentjes of strass is het extra belangrijk om deze binnenste buiten te wassen en niet in de droger te doen.
Hoewel je denkt dat een paardrijbroek met siliconen niet in de droger mag is dit niet altijd het geval. Er zijn ook rijbroeken met siliconen die je op een lage temperatuur in de droger mag doen. Ook hiervoor geldt: check altijd even het waslabel in de rijbroek. Het tekentje van de droger is vierkant met een rondje erin. 
Is een witte paardrijbroek vies dan kun je die het beste een nachtje in een vlekverwijderaar zetten (bijv. oxi action). Daarna in de wasmachine wassen. 
Wil je een paadrijbroek na het wassen en drogen nog strijken, doe dit dan altijd binnenste buiten. En kijk ook hier weer op het label in de rijbroek hoe warm je dit mag doen.

© 2019 - 2023 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel