Wat is de veiligste paardrijcap?

Wat is de veiligste paardrijcap? Eigenlijk is dat heel simpel: als deze goed past en als deze voldoet aan de veiligheidseisen. Dan heb je de veiligste paardrijcap te pakken. Of de paardrijcap verstelbaar is of niet, dat maakt voor de veiligheid niets uit. Paardrijcaps moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Dit was altijd de EN-1384 norm maar actueler is de VG1-norm. Overigens zijn de paardrijcaps met de EN-1384 certificering niet ineens onveilig en mogen ze nog gewoon verkocht worden. Met de VG1-normering moeten de paardrijcaps zwaardere testen doorstaan. Maar pas wanneer je paardrijcap goed past heb je de veiligste paardrijcap te pakken. Als een cap niet goed past biedt dit weinig tot geen bescherming!  

Hoe weet je welke capmaat je nodig hebt:
Meet met een meetlint de omtrek van het hoofd net boven de wenkbrauwen en over het dikste punt van het achterhoofd. De omtrek in centimeters is de maat van de paardrijcap die je nodig hebt. Pas de cap en schudt met je hoofd. De cap mag niet verschuiven. Zit een cap te los dan heb je kans dat deze tijdens een val van je hoofd valt. Zit een paardrijcap te strak dan zit dat niet prettig en kun je hoofdpijn krijgen.

En dan de laatste check: maak de kinriem los en buig met je hoofd helemaal naar voren. Als de cap blijft zitten dan heb je de veiligste cap voor jou gevonden! Je kunt ook altijd nog even ons filmpje bekijken. 

© 2019 - 2023 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel