< terug naar vraagbaak

Wat is de veiligste paardrijcap?

Het kiezen van de veiligste paardrijcap is van groot belang voor iedere ruiter. Het beschermen van het hoofd tijdens het rijden is van vitaal belang om ernstige blessures en zelfs levensbedreigende situaties te voorkomen. Hieronder volgen enkele factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een veilige paardrijcap.

Veiligheidsnormen

Paardrijcaps moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Dit was altijd de EN-1384 norm maar actueler is de VG1-norm. Overigens zijn de paardrijcaps met de EN-1384 certificering niet ineens onveilig en mogen ze nog gewoon verkocht worden. Met de VG1-normering moeten de paardrijcaps zwaardere testen doorstaan.

Pasvorm

Een goed passende cap is essentieel voor optimale bescherming. Een te grote of te kleine cap biedt geen optimale bescherming. Het is belangrijk om de cap op de juiste manier op te meten en de maat te kiezen die het best past. De cap moet goed aansluiten op het hoofd zonder te strak te zitten.

Merk en prijs

De prijs van een paardrijcap kan variëren van enkele tientallen tot honderden euro's. Het is belangrijk om te weten dat de prijs niet altijd een indicatie is van de kwaliteit of veiligheid van de cap. Pasvorm en veiligheidscertificering zijn het belangrijkst.

De veiligste cap

De veiligste cap heeft dus te maken met de veiligheidsnormen en de pasvorm.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel