< terug naar vraagbaak

Hoe lang doe je met een paardrijcap?

De levensduur van een paardrijcap hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik en de omstandigheden waaronder de cap wordt gedragen en bewaard.

De meeste fabrikanten van paardrijcaps raden aan om de cap na vijf jaar te vervangen, ongeacht hoe vaak deze wordt gedragen. Dit komt omdat de materialen waaruit de cap is gemaakt, zoals schuim en plastic, na verloop van tijd kunnen verouderen en minder bescherming bieden. Het is belangrijk om erop te letten dat de veiligheidsnorm van de cap ook binnen deze termijn nog geldig is.

Daarnaast moet een paardrijcap ook worden vervangen als deze beschadigd is geraakt door een val. Het is belangrijk om de cap na een val goed te inspecteren op beschadigingen, zelfs als deze niet zichtbaar zijn. Een beschadigde cap biedt namelijk niet meer voldoende bescherming en kan zelfs gevaarlijk zijn bij een volgende val. Als een cap beschadigd is geraakt, moet deze direct worden vervangen, ongeacht de leeftijd van de cap.

Onderhoud

Naast het vervangen van de cap na een val of na vijf jaar gebruik, is het belangrijk om de cap goed te onderhouden en op te bergen. Laat je cap na het rijden drogen en berg hem dan op in een captas. Als de binnen voering uitneembaar is, was deze dan regelmatig. De buitenkant van je cap maak je schoon met een vochtig doekje. Heb je een cap met fluwelen buitenkant? Die kun je schoonmaken door de cap in de stoom te houden. Zet een pannetje water op en wacht tot het kookt. Houd je cap in de stoom en met een borsteltje haal je het vuil eruit en wordt het fluweel weer mooi.  

Opbergen

Verder moet de cap op een droge en koele plaats worden bewaard, uit de buurt van direct zonlicht en hittebronnen. Extreme hitte kan de materialen van de cap beschadigen en de veiligheid verminderen. Het is daarom belangrijk om de cap niet in de auto of in een warme ruimte achter te laten.

De levensduur van een paardrijcap hangt dus af van verschillende factoren, zoals het gebruik, de omstandigheden en de veiligheidsnorm. Het is belangrijk om de cap na vijf jaar te vervangen en deze direct te vervangen als deze beschadigd is geraakt. Het onderhouden en opbergen van de cap is ook belangrijk om de veiligheid en levensduur te waarborgen.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel