Hoe lang doe je met een paardrijcap?

Hoe lang doe je met een paardrijcap? Uiteraard is het dragen van een paardrijcap tijdens het paardrijden verplicht. Maar hoe lang doe je nou eigenlijk met een paardrijcap? Als je paardrijcap een klap heeft gehad door een val, dan is het raadzaam om de cap te vervangen. Aan de buitenkant zie je waarschijnlijk niets, maar aan de binnenkant kan de cap schade hebben opgelopen waardoor hij niet meer goed beschermt. Dit zou dus betekenen dat bij een volgende val je hoofd niet goed meer beschermd is.

Uiteraard vervang je je paardrijcap als deze niet goed meer past. Met een verstelbare cap doe je wat langer omdat je met de draaiknop aan de achterkant, de cap groter kunt maken. Krijg je striemen in je voorhoofd of hoofdpijn na het rijden? Check dan of je cap niet te klein geworden is. 

Volgens fabrikanten doe je 5 jaar met je paardrijcap. Zij adviseren om na 5 jaar je cap te vervangen. De cap verliest na verloop van de tijd zijn functie door invloed van zweet, zonlicht en kou. 

Je kunt er natuurlijk zelf ook voor zorgen dat je cap zo lang mogelijk mee gaat. Laat je cap niet in de auto liggen. Dit i.v.m. zonlicht en kou. Laat je cap na het rijden drogen en berg hem dan op in een captas. Als de binnen voering uitneembaar is, was deze dan regelmatig. De buitenkant van je cap maak je schoon met een vochtig doekje. Heb je een cap met fluwelen buitenkant? Die kun je schoonmaken door de cap in de stoom te houden. Zet een pannetje water op en wacht tot het kookt. Houd je cap in de stoom en met een borsteltje haal je het vuil eruit en wordt het fluweel weer mooi.  Zo zorg je ervoor dat je lang doet met je paardrijcap!

© 2019 - 2023 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel