Wat is beter, paardrijlaarzen of jodhpurs met chaps?

Wat is beter paardrijlaarzen of jodhpurs met chaps? Het goede nieuws is: je mag het helemaal zelf weten! Er is geen beter, het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige vinden het makkelijk om de paardrijlaarzen zo aan te schieten. Jodhpurs met chaps is wat meer werk om aan te trekken. Voor kinderen is dit vaak even oefenen maar na een paar keer gaat het vanzelf veel beter en sneller.

Als je met jodhpurs rijdt dan is het bij maneges en wedstrijden verplicht om daar chaps bij te dragen. Chaps worden overigens ook wel mini-chaps genoemd. Bij paardrijden zonder chaps heb je kans dat je velletje tussen de beugelriem komt. Bovendien kan je bij een val blijven hangen aan de bovenkant van je jodhpur. Dat voorkom je met chaps. Het leuke is dat je verschillende soorten chaps hebt om uit te kiezen. Effen zwart, met steentjes, zonder steentjes, met printje zonder printje. En ben je uit je jodhpurs gegroeit dan pas je nog wel vaak je chaps!

Ben je klaar met rijden? Dan kun je de chaps uit doen en heerlijk op de je jodhpurs nog je paard verzorgen. Erg prettig in de zomer! 

Verder zijn jodhpurs met chaps een goed alternatief voor mensen met stevige of juist dunne kuiten. Chaps zitten namelijk altijd goed aangesloten. 

Er is tussen geen beter tussen paardrijlaarzen of jodhpurs. Gewoon lekker kiezen wat je zelf fijn vindt zitten!

 

© 2019 - 2023 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel