< terug naar vraagbaak

Wat zijn jodhpurs?

Jodhpurs zijn een speciaal soort schoenen/korte laarzen die gebruikt worden in de paardensport en vernoemd zijn naar de stad Jodhpur in India. 

Jodhpurs zijn ontworpen om de ruiter meer comfort en bescherming te bieden tijdens het paardrijden. De schoenen hebben een laag ontwerp dat net boven de enkel uitkomt. Ze zijn gemaakt van rubber, leer of synthetische materialen en hebben een zool met een goede grip om uitglijden te voorkomen tijdens het rijden. Jodhpurs gebruik je combinatie met chaps voor het paardrijden.

Voordelen van jodhpurs

Een van de belangrijkste voordelen van jodhpur schoenen is dat ze de voet en enkel beschermen tegen schuren of wrijving door het rijden. Omdat de schoenen net boven de enkel uitkomen, bieden ze extra bescherming aan dit gevoelige gebied. Bovendien bieden ze ook bescherming tegen stoten of klappen van het paard of de stijgbeugels.

Jodhpurs met chaps zijn een prima alternatief voor paardrijlaarzen. Zeker voor kinderen met smalle kuiten of juist wat stevigere kuiten waarbij het lastig is een paar passende rijlaarzen te vinden. Je koop namelijk de jodhpurs op maat maar ook de chaps zijn in allerlei maten te verkrijgen.

Na het rijden kun je, indien gewenst, de chaps uit doen. Op alleen de korte laarsjes kunnen kinderen dan hun pony verzorgen. Vooral op een warme dag een echt voordeel. 

Onderhoud

Het onderhoud van jodhpur schoenen is relatief eenvoudig. Het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en om leren jodhpurs te verzorgen met leerconditioner.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel