< terug naar blog

Paardrijden met plezier

Paardrijden is natuurlijk superleuk om te doen. Of je nou net begint of het al jaren doet, met onderstaande tips kun jij met nóg meer plezier paardrijden!

Paardrijles

Misschien zit je al op paardrijden of misschien moet je nog beginnen. De meeste kinderen starten met paardrijlessen als ze 6 jaar zijn. Het is natuurlijk superleuk om goed te leren rijden, maar daarnaast ook om nieuwe vrienden te maken en een pony te leren verzorgen en poetsen. Zo haal je nog meer plezier uit het paardrijden.

Privé paardrijles

Neem eens een privéles. Tijdens een privéles leer je ontzettend veel omdat de aandacht alleen uitgaat naar jou en je pony. Misschien heb je wel iets waar je graag aan wilt werken. Bijvoorbeeld je houding of bepaalde hulpen. Dan is het natuurlijk top dat een instructeur alle tijd voor jou heeft. Zo kun je in een 1 privéles al een grote stap vooruit maken en met nog meer plezier paardrijden.

Springwedstrijden

Rijd je al een tijdje paard en hou je van adrenaline? Doe dan mee aan een springwedstrijd! Het doel is om zo snel mogelijk over alle balken heen te springen zonder ze eraf te stoten. Denk jij dat je dat aankunt? Wil je weten welke kleding je nodig hebt voor een wedstrijd, lees dan het blog wedstrijdkleding paardrijden.

Dressuurwedstrijden 

Wil je liever iets minder ruigs? Dan is een dressuurwedstrijd misschien meer wat voor jou. Kleed je zo netjes mogelijk aan en maak je pony zo mooi mogelijk. Rijd dan met je favoriete pony een zo goed mogelijke kür. Wil je weten welke kleding je nodig hebt voor een wedstrijd, lees dan het blog wedstrijdkleding paardrijden.

Ponykamp

Wat is er nou leuker dan met al je paardenvrienden en -vriendinnen op ponykamp?! Een aantal dagen die volledig in het teken staan van pony’s en paardrijden. Wil je weten wat een ponykamp inhoudt? Lees dan meer in ons blog ponykamp. Wedden dat jij na een ponykamp met nóg meer plezier gaat paardrijden?

Op het strand met je pony

Wat ook leuk is om te doen zijn strandwandelingen. Lekker met je pony over het strand wandelen, of zelfs in de zee! Misschien vind je het leuk om met je pony lekker in de branding te galopperen. Zo heb je nog meer plezier in het paardrijden.

In het bos met je pony

Misschien woon je niet dicht in de buurt van een strand, maar wel in de buurt van een bos.
Dan is een boswandeling of bosrit leuk om te doen.

Voltigeren

Misschien worden er bij jou op de manege wel voltigelessen gegeven. Bij voltige zit je pony vast aan een lange lijn en doe je gymoefeningen op zijn rug. Je kan je voorstellen dat dit door de bewegingen van het paard veel evenwichtsgevoel vraagt. Een goede basis om met plezier te gaan paardrijden en zeer geschikt voor kinderen.

Paardrijden met plezier

We hopen dat je door het lezen van dit blog met nog meer plezier gaat paardrijden!
Meer weten? Lees dan ons blog "Paardrijden voor kinderen".

Nieuwsbrief

Wil je geen nieuws of speciale aanbiedingen missen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel