Eerst paardrijles, wat heb je nodig? 

De eerste paardrijles, wat heb je nodig? Ga je voor het eerst paardrijden? Dan is het vaak niet nodig om gelijk van alles aan te schaffen. Het belangrijkste van een ruiteroutfit is een paardrijcap. Is het je allereerste rijles dan kun je vaak wel een cap lenen bij de manege. Check dit van te voren even. Vaak is het paardrijcap het eerste dat aangeschaft wordt. Als je een cap koopt dan moet je er goed op letten dat de cap goed om je hoofd past en een veiligheidskeurmerk heeft. Hoe je de juiste capmaat bepaald kun je zien in dit filmpje.
Bij het paardrijden draag je paardrijlaarzen. Paardrijlaarzen zijn glad en hebben een hakje waardoor je voet makkelijk uit de beugel schiet bij een eventuele val. Bij de eerste paardrijles heb je niet gelijk paardrijlaarzen nodig, maar kun je ook beginnen met stevige hoge schoenen met een gladde zool en een klein hakje.
Het liefst doe je een echte paardrijbroek aan bij het paardrijden. Bij de eerste paardrijles is dit nog niet echt nodig. Kies wel voor al een strakke elastische broek zonder naden zodat je geen kans hebt op schuurplekken aan je benen. Kies bijvoorbeeld voor een legging of een joggingbroek. Ga liever niet in een spijkerbroek rijden. De naden van een spijkerbroek zijn er dik en kunnen schuurplekken veroorzaken. 
Qua bovenkleding kun je iets aantrekken wat lekker zit. Bijvoorbeeld een shirt of een trui. Is het wat kouder weer dan kun je daar een bodywarmer of korte jas overheen doen. 

© 2019 - 2023 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel