< terug naar vraagbaak

Hoe oud moet een kind zijn om te leren paardrijden? 

Hoe oud moet een kind zijn om te leren paardrijden? Heb jij een kind dat als peuter al graag op een pony wil zitten? Dan hoef je niet heel veel geduld te hebben want bij veel maneges kunnen kinderen vanaf 4 jaar al kennis maken met het ponyrijden. Op speelse wijze worden er lesjes gegeven op kleine pony's. Er wordt dan vooral veel aandacht besteed aan het verzorgen, poetsen, opzadelen en omgaan met de pony. Ook zullen de kinderen de eerste beginselen van het paardrijden leren.

Als kinderen 6 á 7 jaar oud zijn, zijn ze in staat om opdrachten van de instructrice te begrijpen en op te volgen. Ze kunnen dan beginnen met om het "echte" paardrijden te leren. Hebben zij nog geen ervaring dan wordt er vaak gestart met privélessen. Dit zijn zogenaamde longelessen. De pony zit dan vast aan een longe (lange lijn) die vastgehouden wordt door de instructrice. Er wordt toegewerkt naar een goede balans/houding wat een belangrijk uitgangspunt is voor het verder leren paardrijden. Als een kind dit goed onder de knie heeft dan kan het doorstromen naar een groepje om het paardrijden verder te leren. Want het is natuurlijk veel gezelliger om met leeftijdsgenootjes te leren paardrijden. 

Over hoe oud een kind moet zijn om te leren paardrijden, worden door maneges onderling verschillende richtlijnen aangehouden. Sommige maneges vinden dat een kind 8 jaar moet zijn voordat het begint met paardrijden en andere maneges starten al met kleuterlesjes. Uiteraard aangepast aan de leeftijd van het kind. 

 

© 2019 - 2024 Ruiterkids.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel